Vinyasa Flow Yoga door Gerlinde Zoodsma

Dynamisch, krachtig, actief.

Vloeiend en aandachtig. 

Vinyasa Yoga

Vinyasa yoga is een actieve yogavorm. Je beweegt op het ritme van de ademhaling. Door focus op je adem krijg je een meditatie in beweging. Als het lukt, ben je immers even helemaal in het moment. Ook al is het in het begin steeds maar even.


Kenmerkend voor Vinyasa yoga zijn de Ujjayi ademhaling en de aandacht voor de bandha's.  


Yoga gaat niet over jezelf in allerlei houdingen manoeuvreren. Yoga gaat over aandacht bij jezelf, bij jouw lichaam en ademhaling. Het is een oefening in zijn, grenzen verkennen en leren accepteren wanneer het niet gaat zoals jij in je hoofd hebt. Een weg naar meer zelfkennis en meer rust, naar een gezond lichaam en gezonde geest.


Er zijn veel verschillende yogastijlen. Vinyasa, Ashtanga, Yin, Restoritive, Hatha, Kundalini om er een paar te noemen. Op Google vind je veel informatie. Wil je weten welke stijl en welke docent bij jou past? Kom langs of bel, dan kunnen we het er samen over hebben. Neem vooral ook op verschillende plaatsen één of meer proeflessen. 

Voor wie

Vinyasa yoga is vooral geschikt voor wie op een actieve manier wil werken aan lichaam en geest. Wanneer je niet zo’n stilzitter bent en/of het vaak druk is in je hoofd is Vinyasa yoga een actieve manier om met ontspanning bezig te zijn. Vinyasa yoga is ook heel geschikt wanneer je je spierkracht en –beheersing wilt versterken.

Door wie

Door Gerlinde Zoodsma


Sinds 2011 doe ik aan yoga. Nadat ik van de revalidatiebegeleiding de opdracht kreeg maar eens tien minuten stil te gaan zitten, heb ik gezocht naar een vorm welke mij kan dienen in het zoeken naar rust, in mijn lichaam en in mijn hoofd, en naar het beter leren omgaan met mijn grenzen. Ik heb gekozen voor een actieve vorm van yoga omdat dit, tot nu toe nog steeds, het beste past bij wat ik zoek in yoga.

 

Mijn teacher training heb ik gevolgd bij De Nieuwe Yogaschool. Ik heb deze basisopleiding inmiddels aangevuld met een aantal ‘Advanced Studies’.

 

Verder…

Moeder van drie volwassen dochters. Ik houd van beweging, reizen en onderweg zijn. Over mij als mens, wat ik leuk vind en wat ik verder doe, kun je hier meer lezen en op de site van El Galante


gerlinde vinyasa yoga trainer coach yoga workshops persoonlijke groei persoonlijke ontwikkeling yogadocent grou friesland


Te volgen en gevolgde opleidingen


2019

The Art of Namaskar: Prana Vinyasa Flow with Christine May

Foundations of Prana Vinyasa: Embodying the Flow with Coral Brown

Chakra Vinyasa: Liberating the Body Mandala with Shiva Rea

The Art of Teaching: Tending the Fire & Living in Rhythm with Maria Garre

Embodying Shakti Prana Flow. Lunar Arts Immersion for Women with Shiva Rea

(all modules Prana Vinyasa Teacher Training Shiva Rea)

Yoga Nidra iRest level 1 Teacher Training James Reeve


2018

nov 10 steps of irest yoga nidra with James Reeve 
– Yoga Moves Utrecht

okt The Art of Lunar Prana Vinyasa and Prana Flow Massage – Prana Vinyasa Yoga Shiva Rea

sep/nov 50hr Mastering the Art of Flow with Simon Rowe 

– De Nieuwe Yogaschool Amsterdam/Leeuwarden

50hr Creative and intelligent sequencing with Daphne Koken – De Nieuwe Yogaschool Amsterdam/Leeuwarden


2017

 50hr Embodying Earth and Water with Coral Brown 

– Prana Vinyasa Yoga Shiva Rea


2016/2017

200hr Vinyasa Teacher Training 

– De Nieuwe Yogaschool – Amsterdam/Leeuwarden


Wat brengt het je

Je wordt lichamelijk sterker en je wordt mentaal sterker. 


Omdat Vinyasa yoga actief is, gericht op spierkracht en beheersing word je lichamelijk sterker. Door de continue aandacht op je ademhaling en de oefening om bij jezelf te blijven, ga je meer innerlijke rust ontwikkelen en kun dit ook gemakkelijker buiten de mat toepassen. Op langere termijn ervaren mensen die aan yoga doen minder stress. Je gaat bewuster ademhalen, ervaart meer balans en ontwikkelt meer ‘core strength’.  

Klaar voor? Zin in?


Meld je aan of stel je vragen 

via mail of WhatsApp.