El Galante

El Galante is meer dan een klassiek zeiljacht, meer dan een boot waar je mee zeilt.

 

El Galante is voor ons de plek waarmee we invulling geven aan het avontuur van het leven. Ons levensavontuur en dat van anderen. El Galante is naast een klassiek zeiljacht ook de plek voor management- en teamtrainingen, anders-dan-anders- vergaderingen, arrangementen en dagtochten of meerdaagse tochten.

 

Vanaf mei 2015 ligt El Galante in Valencia. Heb je zelf ideeën? Neem gerust contact met ons op via info@elgalante.nl of stuur een bericht aan Gerlinde (+31 6 523 82 245).

 

Het schip

 

El Galante is een Gallant 53, de Gallants zijn gebouwd tussen 1967 en 1973. In tegenstelling tot moderne jachten is de ruimte aan boord beperkt. Dat komt door de tijd waarin zij werden gebouwd en omdat in het ontwerp optimaal aandacht is besteed aan zeewaardigheid en comfort op zee.
Je slaapt in een zeekooi en douchegelegenheid voor gasten is in de havens. Binnen is het sfeervol en met meer mensen aan boord kom je elkaar letterlijk en figuurlijk regelmatig tegen.

 

Dreas en Gerlinde zijn gastheer en gastvrouw. Zij zijn niet van de culinaire hoogstandjes maar wel van eenvoudig, lekker eten. Je mag je welkom voelen op de plek die zij als hun thuis beschouwen. Twee mensen die moeilijk kunnen aarden op een vaste plek, met een open mind, in voor wereldse ervaringen, andere culturen en voor een goed gesprek.

 

Download onderstaande folder als pdf en like, als je dat leukt vindt, onze Facebookpagina.

 

 

 

El Galante

Het klassieke zeiljacht El Galante omarmt je. De kajuit is een bijzondere plek om te zijn en te werken. Sfeervol door de scheepse betimmering. Wiegend door water en wind. Gangboorden als wandelgangen. De kuip als terras. Wees welkom aan boord.

 

 

Soort boot – omschrijving en historie

De Gallant 53 werd in 1967 ontworpen door de befaamde E.G. van de Stadt. Volgens velen is het ontwerp nog steeds één van de mooiste ontwerpen die er zijn. Het ontwerp werd beloond met de ‘Yacht Trophy for outstanding design, performance and craftsmanship’. De Gallant was het grootste in serie gebouwde polyester zeiljacht in die tijd en ondanks dat nog steeds een ‘Gentleman’s yacht’. Ze verwierf al snel naam vanwege haar prachtige lijn, oersterke constructie, ultiem gedrag op zee en het gemak om haar met weinig bemanning te zeilen. El Galante is als één van de laatste Gallants gebouwd en te water gelaten in 1973. Ze had eerder Engelse en Portugese eigenaren. Nu kun je met ons genieten aan boord van dit prachtige schip.

Een rondleiding

Bij binnenkomst links een toilet en kombuis, rechts een bankje en navigatiehut met hondenkooi. In het midden van het schip de salon, een prachtige mahoniehouten ‘huiskamer’ waar acht mensen rond de tafel kunnen. De salonbanken zijn tevens slaapplaatsen. Verder naar voren twee gastenhutten met ieder twee bedden boven elkaar en geheel voorin de eigenaarshut. Alle bedden zijn echte zeekooien. Smal, zodat je op zee niet heen en weer rolt.

Je stapt aan boord…

.. voor een inspirerende zeiltocht, een ‘anders-dan-anders- vergadering’, een workshop gericht op het levensavontuur of een teamtraining waarbij communicatie en samenwerken centraal staan. Iedere keer is de beleving uniek.

 

opschip_interieur

 

 

 

 

Contact met ons

Wilt u contact opnemen met ons? Bel of stuur een mailtje.

Bekijk hier al onze contactgegevens